TATUERINGSBORTTAGNING

Vår erfarenhet av att ta bort tatueringar med laser började 2013

Vi har flera års erfarenhet av att behandla och att ta bort tatueringar. Ingen tatuering är den andra lik. Kanske på ytan, men olika tekniker att "gadda" en tatuering, kräver förståelse för hur den ska behandlas. Detta har vi erfarenhet av och kan därför skräddarsy laserbehandlingen under de olika faserna som hela tatueringsborttagningen genomgår. Tack vare erfarenheten kan vi ge realistiska bedömningar av hur behandlingen kan bli just för Dig. Vi kan också visa bilder från behandlingar som är gjorda hos oss; hur det ser ut från start, under själva behandlingen och slutresultat. Självklart har dessa kunder givit oss ok att visa dessa bilder och vi tackar för den generositeten. Vi garanterar att vi har flera års erfarenhet, att vi slutbehandlat kunder och att vi skall skräddarsy din behandling för bästa resultat. Följer du våra rekommendationer med eftervård och tid mellan behandlingarna skall vi också garantera att antalet behandlingar inte blir fler än som behövs. "Value for money"!

Vår lasermaskin för laserbehandling av tatuering

Senaste tekniken: Vi använder oss av en Q-switchad Nd:YAG-laser Q-terra Q7, vilket är en speciallaser för tatueringsborttagningar. Vår Q-Terra Nd YAG lasermaskin har en unik och patenterad Twin Pulse Teknologi. Tekniken med tvillingpuls ger två identiska pulser vid ett och samma tillfälle och effekten ökas väsentligt jämfört med en maskin som inte har den tekniken. Dessa identiska Twinpulser gör att strålarna fokuseras med dubbel styrka mot bläcket och ger därmed förökad effekt. Behandlingen sker helt utan ärrbildning. Vår laser är effektiv, säker och det mest lämpade som finns att bleka och ta bort tatueringar med. Metoden är väl beprövad och dokumenterad. Genom de snabba Twin laserpulserna bryts färgpigmentet ned i din tatuering och transporteras sedan bort av kroppens lymfsystem.Vi ställer in vår laser utifrån Dina förutsättningar och "skräddarsyr" behandlingen för att få det mest gynnsamma och perfekta resultatet för att ta bort Din tatuering.

Frågor & svar

Du måste ha fyllt 18 år och vara frisk. Vi behandlar inte under graviditet eller ammande mammor. Viktigt att inte använda "Brun utan sol"-produkter 2 veckor innan behandling! Vid rådgivningen går vi tillsammans igenom en hälsodeklaration för att försäkra oss om att dom rätta förutsättningarna för en behandling finns.

Antalet behandlingar för att ta bort en tatuering är mycket individuellt och varierar från person till person eftersom det beror på en hel del faktorer. Det kan behövas allt från 4-12 behandlingstillfällen, ibland fler, beroende på om den skall blekas ner inför en Cover Up eller blekas bort för gott och helst "bli ett minne blott". Viktigt är att inse att det tar tid och att det normalt behövs 12 veckor mellan  behandlingstillfällena för att uppnå det bästa resultatet. Det går tyvärr inte att stressa fram ett bra resultat. Tvärtom. Det finns heller ingen garanti, men trägen vinner och med tålamod kommer det bli skillnad. Att vara realistisk är klokast och då vi inte vill ge några falska förhoppningar utan tittar på din tatuering och tack vare vår erfarenhet kommer vi ge dig den bästa behandlingen utifrån förutsättningarna. Vi resonerar om alla faktorer som spelar roll och vill därigenom skapa förståelse om behandlingen. Vi skall visa bilder på andra av VÅRA kunders behandlingsförlopp och slutresultat, så kommer du förstå hur det går till.

Det är högst individuellt, därför är det svårt att säga exakt hur resultatet blir, ej heller hur många behandlingar som krävs. Faktorer som påverkar är:

 • FÄRGER OCH KEMIKALISKT INNEHÅLL: Det mörka bläcket, svart och blå-svart, är enklast att bleka. Färger behöver fler behandlingar och ljusa färger samt neonfärger är knepigast.  
 • KONTURER OCH LINJER: Sitter djupare och kräver fler behandlingar.
 • Hur GAMMAL är din tatuering? Har den några år på nacken har blekningen redan påbörjats och det är mindre bläck att behandla. Sannolikt behövs det färre behandlingar.
 • Vilket DJUP har din tatuering? Är tatueringen korrekt gjord, dvs den sitter strax under huden, är den enklare att behandla.
 • Det egna LYMFSYSTEMETS KAPACITET och egen läkningsförmåga påverkar när man tar bort en tatuering. Därför är det viktigt att vara frisk vid behandlingen, så att lymfsystemet inte behöver överbelastas samt att eftervården sköts, detta för att minimera risk för infektion och ärrbildning.
 • Hur STOR är din tatuering? Vid de första behandlingstillfällena bleker vi som mest bort bläck som motsvarar en total yta är ca 10x  10cm. Detta för att det egna lymfsystemet skall hinna med och transportera bort det lösgjorda bläcket. Om tatueringen är större, delar vi i början upp den på flera behandlingstillfällen. Troligtvis räcker det då med 4-6 veckor mellan de olika ytornas behandling.
 • Om det är en Cover Up? Då krävs det troligtvis fler behandlingar, då det finns mer bläck dolt.
 • Tiden mellan behandlingarna!!! Det är väldigt viktigt att ha TÅLAMOD och låta processen ha sin gång.
 • Du ska inte använda BUS, dvs Brun-Utan -Sol produkter två veckor innan laserbehandling.
 • Om behandlingsstället är hårbeklätt är det bra att raka sig.
 • Vänta gärna tills solbrännan har lagt sig.

Laser är ett rent ljus och i detta fall pulsas ljuset för att splittra bläcket som sitter under huden.Det lösgjorda färgpigmentet forslas sedan bort av kroppens eget lymfsystem i en process som är ganska långsam. Därav att det ska gå 12 veckor mellan behandlingarna. Det blir en värmeutveckling och det kan därför bli en rodnad i och runt behndlingsområdet. I vissa fall kan det bli blåsor och/eller sårskorpor under läkningsfasen, vilket är helt normalt. Behandlingsytan svullnar och det kan smärta något. Därför är det både skönt och lindrande att kyla/svalka området. Fortsätt gärna med det när du kommer hem. Svullnaden brukar försvinna efter något dygn. Undvik vatten och värme på området och ta det lugnt med hård träning.

Behandlingen kommer troligtvis att kännas ungefär som när du gjorde tatueringen. Vissa kan uppleva att det känns mer, andra kan tycka det känns mindre. Vi rekommenderar att stryka på Emla kräm 2 timmar innan behandlingen (behövs inte inför rådgivningen). Emla krämen används för att bedöva hudytan och den bidrar till att behandlingen känns mindre. Emla krämen tvättar vi bort hos oss strax innan vi skall behandla området. Skönt att slippa spänna sig i onödan.

Skötseln är inte speciellt komplicerad. Man ska vara rädd om sig, skydda mot infektion och tillämpa normal hygien. Man får som vanligt inte klia bort ev skorpor, detta för att slippa ärrbildning. Blåsor låter man också vara och håller det rent och torrt. Det är vanligt att det kliar, vilket är en del av läkningsprocessen. Om huden är intakt skall du smörja med det serum/hudlotion vi skickar med. Man skall undvika att tillföra värme, dvs hoppa över bad, bastu, massage och hård träning de närmaste 5 dygnen. Man skall dessutom undvika att exponera behandlingsområdet för sol och värme tills huden läkt helt. Skydda alltid med hög solskyddsfaktor!

Det bästa är att låta det gå 12 veckor mellan behandlingarna. Det beror på hur mycket bläck som finns kvar i tatueringen. Vi kommer rekommendera dig hur länge du ska vänta mellan behandlingarna beroende på hur det är just i din behandlingsfas. Anledningen till den långa väntetiden är den långsamma processen för lymfsystemet att forsla bort det frigjorda bläcket. Processen slutar inte efter 12 veckor, vilket innebär att det kan vara klokt att ta ett längre uppehåll över sommaren eller om man ska åka på solsemester. Det är viktigt att du är frisk vid behandlingstillfället för att inte ytterligare belasta kroppens lymfsystem, som då naturligt jobbar med att ta hand om ev infektion eller liknande.